Pochod za život

Áno, som za život!

Je nedeľa 22.Septembra 2013 a napriek tomu, že je Nedeľa som v Košiciach. Nachádzam sa uprostred obrovského davu ľudí a vôbec z toho nie som prekvapený. Tá obrovská masa ľudí je dnes vlastne moja veľká rodina. Všetci sa na seba usmievajú, mnohí sa možno stretávajú po dlhom čase. Sú tu aj takí, ktorí na seba hľadia najprv s prekvapením no hneď na to s o to väčšou radosťou. „Aj ty si tu?“ „Áno, aj ja! Som tak rád, že ťa zas vidím“. A toto môžem pozorovať na každom kroku.

Všetci sme prišli do Košíc preto, aby sme pochodovali za život. Aby sme sa stali bojovníkmi za život od počatia, až po prirodzenú smrť. Je to úžasné pozorovať, že dav „bojovníkov“ nie je zamračený a nevydáva bojový krik, ale je plný radosti, lásky, spevu…je plný Boha.

Áno, dnes sme tu preto, aby sme povedali celému Slovensku a aj celému svetu, že my všetci sme za život!

Viem aj to, že keď prídem dnes domov a tiež keď budem zajtra ráno odchádzať z domu, budem stále za život. Budem chcieť byť stále plný radosti, lásky a spevu a nebáť sa brániť život. Brániť ho pred tými, ktorí ho zosmiešňujú a ohrozujú a tešiť sa s tými, ktorí sú za život tak ako ja.

Peter Filo

Článok publikovaný v kategórii Sponzori. Trvalý odkaz.

Pridaj komentár