Poľov, 24.11.2012, Festival sakrálneho umienia

Všetci sme sa naň veľmi tešili, pretože tento festival je pre nás veľkou udalosťou, keďže sa tam okrem nás prezentovalo aj veľa ďalších zborov. Tento festival je ojedinelým podujatím v rámci Slovenska. Už od roku 1989 vytvára priestor pre rozvoj porozumenia, tolerancie a náboženskej znášanlivosti, a to aj prostredníctvom prezentácie domáceho či európskeho sakrálneho umenia v oblasti hudby, spevu, výtvarného umenia i slova. Povznášajúci zážitok, ktorý sme mali možnosť zažiť len v Košiciach od 11.11. do 25.11.2012 je najstarším podujatím, ktoré každoročne pripravuje Mesto Košice po novembri  1989.

V tento večer sa tam okrem nás prezentovalo ešte ďalších päť zborov, ktoré prispeli k úžasnej atmosfére večera. Či  už to boli mladí alebo  starší, všetci  sa prezentovali ako spevom, tak aj hrou na hudobných nástrojoch.

Naše vystúpenie bolo posledným vystúpením večera. Môžem povedať, že bolo aj povestným zlatým klincom na záver. Obecenstvu sme odovzdali svoju radosť a vieru a oni nám na oplátku darovali svoju pozornosť a „standing ovation“, za čo sme im vďační.  Na záver sme  si ešte všetci spoločne zaspievali spoločnú pesničku „Ja v srdci svetlo mám“  a nedá mi nespomenúť, že sme sa išli po našom výkone ešte občerstviť na obecný úrad, kde boli pre nás pripravené švédske stoly.

Veríme, že sme urobili dobré meno nášmu zboru, farnosti a ďalej rozdali šťastie a lásku, ktorá nás spája.

Romanka Takáčová 

 

Článok publikovaný v kategórii Galéria. Trvalý odkaz.

Pridaj komentár