Prázdninové sústredenie

Vedúci zboru Elias znova zorganizovali dvojdňové sústredenie v streleckom areáli v Nižnej Hutke. Začalo v piatok  podvečer 10. augusta, kedy sme si vypočuli príhovor, svedectvo a modlitbu so spevom od skupiny mladých ľudí z UPC Košice.

Sobotné ráno sme začali krátkou rozcvičkou na čerstvom vzduchu a s  výbornými kakaovými raňajkami. Po malej pauze sme sa pustili na nové piesne, čo sme s prestávkami vydržali až do obeda – pokiaľ nebol hotový kotlíkový guľáš.

Po obede sme mali milú návštevu – cvičiteľov psov so svojimi zverencami, ktorí bez problémov zahanbili väčšinu našich domácich miláčikov. Zvyšok soboty sme strávili podobne ako doobedie, akurát s trochu miernejších nasadením. Po večeri sme ešte nazbierali sily na malú diskotéku a niektorí z nás aj na  dlhé ponocovanie.

Nedeľné ráno bolo viac menej uvoľnené, v znamení príprav na najbližšie vystúpenie – poobednú svätú omšu, ktorou sme zakončili sústredenie. Pripojili sa k nám aj naši najbližší a svätú omšu  nám prišiel odslúžiť náš starý známy pán kaplán Matúš Bašista. Jeho slová nám pripomenuli prečo to celé robíme a dali nám na zreteľ, čomu sa vyvarovať a na čo sa máme sústrediť a nezabúdať. Pripomenuli nám, že svojím spevom a hraním oslavujeme Pána – a to máme robiť uvedomele a oduševnene a zároveň sa snažíme povzbudiť našich poslucháčov a pozdvihnúť ich srdcia k Bohu. Vyvarovať sa máme priveľkej pýche na náš zbor, no zároveň by sme si mali nájsť správnu mieru hrdosti, pretože to, čo sa nám darí už viac ako rok je veľká vec.

MarVyr

 

Článok publikovaný v kategórii Galéria. Trvalý odkaz.

2 komentáre/ov na Prázdninové sústredenie

  1. Viktória Vargová píše:

    Bolo to super, dúfam že si to ešte niekedy zopakujeme:D

Pridaj komentár